Tarifleri

Malzemeler (2 Porsiyon)

  • 2 orta boy patlıcan (her biri 300 g)
  • 4 çorba kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 çay kaşığı ince doğranmış soğan (isteğe bağlı)
  • 4-6 büyük domates

Beslenme değeri (porsiyon başı)

Kalori261 kcal
Yağ21 g
Sodyum17 mg
Karbonhidrat13 g
Protein5 g
Fosfor106 mg
Potasyum1,070 mg
Sıvı içeriği428 ml

Yapılışı

Patlıcanları fırın tepsisinde en yüksek ısıda veya barbeküde yumuşayana kadar pişirin, gerekirse pişirirken bir kere çevirin. Hala sıcakken soyun veya ikiye kesip bir çorba kaşığı ile içlerini çıkarın. 30 dakika sularının süzülmesini bekleyin. Sonra patlıcanları blender yerine çatal ile ezin, bu krema kıvamında bir karışım elde edilmesi için gereklidir. İçine yağı ve isteğe bağlı soğanları ekleyin. Her bir domatesin tepesini yeşil sapları koparmadan kesin ve çekirdeklerini bir çay kaşığı ile çıkarın. Bunu yaparken domatesleri delmemeye dikkat edin. Domatesleri patlıcan püresiyle doldurduktan sonra kestiğiniz parçaları tekrar yerine koyun ve dolmaları servis edin.

Beslenme tavsiyeleri

Daha zengin bir lezzet sağlamak için patlıcan püresine bir çay kaşığı ev yapımı mayonez koyabilirsiniz.