Tarifleri

Malzemeler (2 Porsiyon)

  • 1 küçük boy havuç
  • 1 küçük boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 küçük boy patates (140 g)
  • yağsız dana kıyma (120g)
  • 100 ml su
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • kekik, biberiye ve biber
  • muskat (tercihe bağlı)
  • zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • az miktarda tam yağlı süt (25 ml) (3,5 % yağ oranı)

Beslenme değeri (porsiyon başı)

Kalori327 kcal
Yağ21 g
Sodyum109 mg
Karbonhidrat16 g
Protein14 g
Fosfor180 mg
Potasyum756 mg
Sıvı içeriği199 ml

Yapılışı

Doğranmış patatesleri ve sebzeleri en az 2 saat suda bekletin. Tüm sebzeleri iki kere kaynatıp her seferinde suyu değiştirin ve sarımsak, soğan ile havucu ayrı doğrayıp patatesleri püre yapmak için bekletin. Patatesleri süt ve margarinle ezip lezzet katmak için muskat ve biber ekleyin. İstenilen kıvama ulaşana dek azar azar su ekleyin. Eti bir tavada yağ içinde ve yüksek ateşte kızarana dek 2-3 dakika pişirin. Doğranmış sebzeleri, bir çorba kaşığı salçayı ve birer kekik ve biberiye dalını tavaya ekleyip 10-15 dakika kızartın ve ardından suyu ekleyerek sos iyice koyulaşana dek (15-20 dakika kadar) pişirin. Kekik ve biberiye dallarını çıkarıp eti önce bir kaseye koyun, ardından patates püresiyle kaplayıp birkaç dakika fırında pişirin.

Beslenme tavsiyeleri

Tuz miktarını nefroloğunuzun tavsiyelerine göre ayarlayıp, pişme bittikten sonra ekleyin ve baharat kullanımının vücuda tuz alımını azalttığını unutmayın. Lezzette ve renkte farklılık yaratmak için herhangi bir kırmızı renkli reçelden bir çay kaşığı ekleyebilirsiniz. Daha güzel bir sunum için patates püresine krema torbasıyla şekil verebilirsiniz.