Tarifleri

Malzemeler (6 Porsiyon)

  • 250 g un
  • 150 g oda sıcaklığında tereyağı
  • 100 g şeker
  • 1 yumurta
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • isteğe bağlı bir reçel çeşidi

Beslenme değeri (porsiyon başı)

Kalori462 kcal
Yağ22 g
Sodyum17 mg
Karbonhidrat60 g
Protein6 g
Fosfor54 mg
Potasyum102 mg
Sıvı içeriği25 ml

Yapılışı

Yumuşamış tereyağını şeker, yumurta ve limon kabuğu ile yoğurun. Yavaş yavaş un ekleyip top şeklinde bir hamur oluşturun ve bu hamuru buzdolabında en az 3 saat bekletin. Fırını önceden 180°C sıcaklığa ısıtın. Hamuru çok ince olmayacak şekilde açın ve tart kalıplarına yerleştirin. Her bir tartı reçel ile doldurup 15-20 dakika pişirin. Servis etmeden önce soğumaya bırakın, reçel soğudukça koyulaşacaktır.