Tarifleri

Malzemeler (8 Porsiyon)

Rulo hamur için:

  • 120 g buğday unu (veya daha "hafif" bir kek için 60 g un / 60 g mısır nişastası)
  • 120 g şeker
  • 4 yumurta
  • süsleme için pudra şekeri

Rulo hamuru ıslatmak için:

  • 1 veya 2 portakalın suyu
  • rom (isteğe bağlı)

Pasta kreması için:

  • 500 ml az yağlı süt (1,5 % yağ oranı)
  • 4 yumurta
  • 80 g şeker
  • 60 g mısır nişastası
  • rom (isteğe bağlı)
  • tarçın

Beslenme değeri (porsiyon başı)

Kalori322 kcal
Yağ7 g
Sodyum116 mg
Karbonhidrat51 g
Protein11 g
Fosfor198 mg
Potasyum240 mg
Sıvı içeriği125 ml

Yapılışı

Yumurta sarılarını ve şekeri karışım iyice koyulaşana kadar çırpın. Yumurtaların beyazlarını da kar beyaz olup katılaşana dek çırpın. Elenmiş unu ve yumurta beyazlarını yumurta sarılarıyla dikkatlice karıştırın. Bu karışımı bir tepsiye yerleştirilmiş yağlı kağıt üzerine dökün. Hamuru eşit şekilde yayın. Hamuru altın sarısı ile kahverengi arası bir renk alana kadar önceden ısıtılmış fırında 220°C sıcaklıkta 10-15 dakika pişirin. Piştikten sonra keki hafif nemli bir bez üzerine ters yüz edin ve rulo halinde yuvarlayın. Pişirme kağıdı da kullanabilirsiniz. Hamuru soğumaya bırakın.


Pasta kreması için: Sütü, tarçın (veya çubuk vanilya, limon, portakal kabuğu, kahve çekirdeği, karamel) ile birlikte kısık ateşte ısıtın. Mısır nişastasını biraz soğuk sütle karıştırın. Şekeri ve yumurta sarılarını ekleyin. Üzerine kaynayan sütü karıştırarak ilave edin. Karışımı tekrar ocağa alın ve koyulaşana dek karıştırın. 1 dakika pişirin. Bir kaba alın.


Pastanın yapılışı: Kek rulosunu açıp romla tatlandırılmış portakal suyu ile hafifçe ıslatın. Kekin tamamının yeteri şekilde ıslanabilmesi için portakal suyuna su ekleyebilirsimiz. Ardından kremayı kekin üzerine yayın. Keki tekrar rulo haline getirin. Rulo pastayı isteğinize bağlı olarak pudra şekeri serperek süsleyebilirsiniz. Servis edene kadar buzdolabında tutun.