Tarifleri

Malzemeler (4 Porsiyon)

  • 125 g ahududu
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 200 ml krem şanti (30 % yağ oranı)
  • 100 g süzme yoğurt (30 % yağ oranı)
  • 100 g taze lor peyniri (10 % yağ oranı)
  • 100 g şeker
  • 100 g konserve şeftali

Beslenme değeri (porsiyon başı)

Kalori392 kcal
Yağ24 g
Sodyum36 mg
Karbonhidrat38 g
Protein5 g
Fosfor110 mg
Potasyum202 mg
Sıvı içeriği115 ml

Yapılışı

Bu tarifin servis edileceği günden bir gün önce hazırlanması en iyisidir. Süsleme için birkaç ahududuyu kenara ayırın. Kalan ahududuları püre haline getirin ve bastırarak elekten geçirin. Püreyi pudra şekeriyle karıştırın. Krem şantiyi iyice koyulaşana kadar çırpın. Süzme yoğurdu, lor peynirini ve şekeri krema kıvamında bir karışım elde edene dek karıştırın. Ahududu püresini yavaş yavaş krem şantiye katın, karışımı streç filmle kaplanmış bir kalıba (örn: kek kalıbı) dökün ve 5-6 saat dondurun. Ertesi gün parfeyi kalıptan çıkarıp dilimleyin. Ahududu ve şeftali dilimleriyle süsleyin.