Tarifleri

Malzemeler (4 Porsiyon)

  • 300 g fileto barbunya balığı
  • 8 büyük, soyulmuş karides (à 25 g)
  • 1 büyük kabak
  • 1 yeşil biber
  • 1 limon
  • 1 misket limonu
  • 5 dal kişniş
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • öğütülmüş biber

Beslenme değeri (porsiyon başı)

Kalori217 kcal
Yağ10 g
Sodyum128 mg
Karbonhidrat5 g
Protein26 g
Fosfor307 mg
Potasyum627 mg
Sıvı içeriği200 ml

Yapılışı

Sosu hazırlayın. Limonun ve misket limonunun suyunu sıkıp zeytinyağını, kişnişi ve biberi ekleyin. Fileto barbunyaları parçalara ayırın. Kabakları iri iri doğrayın ve biberleri kare kare kesin. Hepsini en az bir saat buzdolabında sosta bekletin. Şişlere sırayla karidesleri, balık parçalarını, kabakları ve biberleri takın. Üstlerine fırçayla sos sürün. 7 dakikalığına barbeküde veya ızgarada pişirin, pişirirken çevirmeyi unutmayın. Hemen servis edin.

Beslenme tavsiyeleri

Barbunya balığı yerine tavuk ve ananas parçaları kullanabilirsiniz.