Tarifleri

Malzemeler (4 Porsiyon)

  • 4 küçük somon fileto (her biri 150 g)
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • lezzet vermek için biber
  • 1 küçük maydanoz demeti
  • 1 defne yaprağı
  • 100 ml su (veya tercihe bağlı beyaz şarap)
  • 1 limonun suyu
  • ½ paket taze bütün mantar (150 g)
  • 1/2 kabak
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 200 g fettuccine

Beslenme değeri (porsiyon başı)

Kalori396 kcal
Yağ8 g
Sodyum93 mg
Karbonhidrat38 g
Protein38 g
Fosfor535 mg
Potasyum962 mg
Sıvı içeriği219 ml

Yapılışı

Yapışmaz tavaya zeytinyağı (yarım çay kaşığı) koyup kızdırın ve somon filetoları ekleyin. Biraz biberle çeşnilendirin, ardından fesleğeni, maydanozu, defne yaprağını, suyu ve limon suyunu ekleyin. Üstünü örtüp 15 dakika ağır ağır pişirin. Bu esnada mantarları hazırlayıp kabağı yıkayın ve şeritlere bölün. Bir başka tencerede geriye kalan yağı, dörde bölünmüş mantarları, kabak şeritlerini ve somonun suyunu ekleyip tencerenin üstü açık olarak yüksek ateşte kaynama sıcaklığına getirin. Makarnayı da pişirip mantar ve kabak parçalarının üstüne yerleştirdiğiniz somonun yanında servis edin.