Tarifleri

Malzemeler (8 Porsiyon)

  • 1 adet tart hamuru (200 g)
  • 300 g taze somon dilimi
  • 3 pırasa
  • 1 soğan
  • 3 yumurta
  • 300 ml krema (30 % yağ oranı)
  • 100 gr eski kaşar
  • zeytinyağı
  • taze soğan
  • biber

Beslenme değeri (porsiyon başı)

Kalori261 kcal
Yağ16 g
Sodyum149 mg
Karbonhidrat14 g
Protein16 g
Fosfor247 mg
Potasyum399 mg
Sıvı içeriği120 ml

Yapılışı

Kıyılmış soğanları zeytinyağında soteleyin. Pırasaları şeritler halinde kesip yüksek ateşte birkaç dakika kavurun. 3 çorba kaşığı su ekleyin. Kapağını kapatıp kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. Taze somon dilimlerini küp küp kesin ve tavaya ekleyin. 5 dakika pişirin. Bu esnada bir kasede yumurtaları çırpıp üstüne biber ekleyin. Tavaya krema, eski kaşar ve taze soğanları döküp karıştırın ve kısık ateşte pişirin. Tavayı ocaktan alıp içine çırpılmış yumurtaları dökün. Karıştırıp, karışımı hamura dökün ve somon küplerini eşit yayın. 210°C'de 30-35 dakika pişirin.

Beslenme tavsiyeleri

Bu leziz yemek tam bir fosfor kaynağıdır; fosfat bağlayıcı ilaçlarınızı almayı unutmayın!