Tarifleri

Malzemeler (4 Porsiyon)

  • 400 g alabalık
  • 2 diş sarımsak
  • 50 g un
  • 100 g badem
  • 100 ml krema
  • yarım bir limonun suyu
  • 100 g tereyağı
  • 500 ml çeşnili zeytinyağı (tarhun, biberiye veya kekikli)

Beslenme değeri (porsiyon başı)

Kalori686 kcal
Yağ58 g
Sodyum76 mg
Karbonhidrat12 g
Protein31 g
Fosfor390 mg
Potasyum629 mg
Sıvı içeriği102 ml

Yapılışı

Balıkları temizleyip pullarını kazıyın. Üstüne limon suyu serpip çeşnili zeytinyağı sürün. 20 dakika bekletin. Fazla suyu süzüp balıkları unda yuvarlayın ve her iki tarafını da kızgın tereyağında kızartın. Üzerine ezilmiş sarımsak serpip kabuklu bademleri balığın yanına yerleştirin ve birkaç dakika kavurun. Üstüne krema döküp koyulaşana dek kaynatın. Buharda pişmiş pirinç ile servis edin.

Beslenme tavsiyeleri

Sazan ve çupra gibi farklı tatlı su balıkları da kullanabilirsiniz.