Tarifleri

Malzemeler (6 Porsiyon)

  • 250 g taze veya dondurulmuş ton balığı
  • 4 arpacık soğanı
  • 1 çorba kaşığı ince doğranmış kişniş
  • 5 karabiber tanesi
  • 1 yumurta beyazı
  • 500 ml ayçiçek yağı
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • ½ çorba kaşığı mısır nişastası

Beslenme değeri (porsiyon başı)

Kalori117 kcal
Yağ9 g
Sodyum42 mg
Karbonhidrat1 g
Protein8 g
Fosfor93 mg
Potasyum198 mg
Sıvı içeriği51 ml

Yapılışı

Macun kıvamında bir karışım elde etmek için kıyılmış arpacık soğanları ile ton balığını ve mısır nişastasını karıştırın. Yumurta beyazını, sirkeyi, kişnişi ve biberleri ekleyin. Tekrar karıştırın. Yağı wok tavada yüksek ateşte kızdırın. Karışımı bir çay kaşığı yardımıyla toplar haline getirin ve 3-5 dakika pişirin. Bir spatula ile tavadan alıp kağıt havluya koyun. Sıcak servis edin.