Tarifleri

Malzemeler (4 Porsiyon)

  • 140 g un
  • 75 g esmer seker
  • 1 paket sekerli vanilin
  • 70 g tereyagi
  • 2 armut
  • 2 elma
  • tarçin

Beslenme değeri (porsiyon başı)

Kalori411 kcal
Yağ15 g
Sodyum4 mg
Karbonhidrat64 g
Protein4 g
Fosfor45 mg
Potasyum236 mg
Sıvı içeriği118 ml

Yapılışı

Bir kap içinde unu, esmer şekeri ve tereyağını ufalanmış bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Armut ve elmaları soyarak küçük parçalar halinde doğrayın. Meyveleri pişirme kabının dibine yayıp üzerlerine ufalanmış hamuru ekleyin. En üste şekerli vanilin ve tarçın serpin. 200ºC sıcaklıkta hamurun üstü altın sarısı ile kahverengi arası bir hale gelene kadar 30 dakika boyunca pişirin.

Beslenme tavsiyeleri

Lezzetli bir tatlıyı mevsim meyveleriyle birlikte yeniden keşfetmelerini sağlayarak ailenizi etkileyin. Bu tarif aynı zamanda içeriğindeki potasyum, fosfor ve tuz (eser miktarda) miktarının az olması sebebiyle diyetinize de uygundur.