Tarifleri

Malzemeler (4 Porsiyon)

  • 8 yumurta
  • 100 g tereyağı
  • 1 çay kaşığı beyaz biber
  • 2 tatlı kaşığı hardal
  • 2 çorba kaşığı mayonez

Sos için:

  • 4 çorba kaşığı mayonez
  • 2 çorba kaşığı süzme yoğurt (30 % yağ oranı)
  • tat vermek için hardal
  • biraz şeker
  • 1 çay kaşığı limon suyu

Beslenme değeri (porsiyon başı)

Kalori469 kcal
Yağ44 g
Sodyum6 mg
Karbonhidrat4 g
Protein15 g
Fosfor263 mg
Potasyum186 mg
Sıvı içeriği104 ml

Yapılışı

Yumurtaları katı pişirin (su kaynadıktan sonra 10 dakika suda tutun). Tereyağını köpüklenene kadar mikserle çırpın. Yumurtaları soyup dikey olarak kesin ve sarılarını çıkarın. Beyaz kısımları tepsiye dizmeden önce sabit durmaları için altlarını biraz kesin. Yumurta sarıları ılık hale gelince bunları bir çatalla ezin ve tereyağı ile karıştırın. Mayonez ile baharatları (hardal, biber) ekleyip iyice karıştırın. Elde edilen karışımı yumurtalardaki boşluklara doldurun ve doldurulmuş yumurtaları tepsiye yerleştirin. Yoğun kıvamlı tartar sosu yapıp yumurtaların üstüne dökün. Buzdolabında 10-12 saat bekletin. Öneri: Mayonezli sebze salatasının üzerinde servis edin.