Tarifleri

Malzemeler (8 Porsiyon)

  • 3 yumurta
  • 250 g az yağlı yumuşak peynir
  • 100 g şeker
  • 300 g ahududu
  • 1/2 paket zencefilli bisküvi (125 g)
  • (Süslemek için kenara ahududu ayırın)

Beslenme değeri (porsiyon başı)

Kalori292 kcal
Yağ19 g
Sodyum60 mg
Karbonhidrat25 g
Protein6 g
Fosfor115 mg
Potasyum173 mg
Sıvı içeriği67 ml

Yapılışı

Ahududun ekşiliğini azaltmak için 50 gr şekeri üzerine dökün. Yumurtaları kırın, sarıları beyazdan ayırın. 3 yemek kaşığı şeker ile yumurta sarılarını iyice beyazlaşana kadar karıştırın. Beyaz peyniri ekleyin ve hamur pürüzsüzleşene kadar karıştırmaya devam edin. Ayrı bir kapta yumurta akını iyice katılaşana kadar çırpın ve yavaş yavaş peynir karışıma ekleyin. Bisküviyi küçük parçalar halinde kırın. Kupların en altına bisküvileri koyun ve üzerine ahududuyu ve kalın bir katman peynir karışımını ekleyin. Kuplar dolana bu işlemi tekrarlayın. Servis etmeden önce 3 saat buzdolabında bekletin. Servis etmeden önce ahududu ve bisküvi ile süsleyebilirsiniz.

Beslenme tavsiyeleri

Ahududu yerine çilek ve zencefilli bisküvi yerine sade bisküvi kullanabilirsiniz.