Tarifleri

Malzemeler (5 Porsiyon)

  • 80 g tereyağı
  • 150 g yeşil soğan
  • 50 g ince rendelenmiş zencefil
  • 300 g küp küp kesilmiş havuç
  • 2 çay kaşığı şeker
  • 600 ml tavuk suyu
  • 100 ml taze sıkılmış portakal suyu
  • 300 ml krema (30 % yağ oranı)
  • tuz, çekilmiş karabiber

Beslenme değeri (porsiyon başı)

Kalori461 kcal
Yağ41 g
Sodyum216 mg
Karbonhidrat13 g
Protein11 g
Fosfor164 mg
Potasyum567 mg
Sıvı içeriği254 ml

Yapılışı

Yeşil soğanları renkleri kahverengiye dönmeye başlayana dek bir tencerede ağır ağır pişirin. Havuç ve zencefili ekleyip, karışımı rengi açık kahverengi olana dek şekerle karamelize edin. Ardından tavuk suyunu, portakal suyunu, tuzu ve biberi koyup havuçlar yumuşayana dek pişirin. Sonra malzemeleri ezip süzün. Kremayı ekleyip, pişirin, kaynamaya başlamadan ateşten alın. Servis etmeden hemen önce süzme yoğurdu ekleyip bir el blenderı ile krema kıvamına gelene kadar karıştırın.