Tarifleri
Malzemeler (5 Porsiyon)
- 800 g kemiksiz hindi (kemikli olursa 1-1.2 kg)
- 3 diş sarımsak
- 1 adet başparmağı büyüklüğünde taze zencefil
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 100 ml tavuk suyu
- 2 çorba kaşığı limon suyu
- 2 çorba kaşığı hardal
- 1 çorba kaşığı kurutulmuş biberiye
- 1 çorba kaşığı tatlı soya sosu
- 1 çorba kaşığı susam yağı
- biber
Beslenme değeri (porsiyon başı)
Yapılışı
Pişirmeden bir önceki gün hindi rostosunun sosunu hazırlayın. Sarımsak ve zencefili ince ince kıydıktan sonra tavuk suyunda tüm diğer malzemelerle (tereyağı hariç) birlikte kaynayana dek pişirin. Sos soğuyunca hindiyi içine yerleştirip 12 saat boyunca bekletin; arada hindiyi çevirin. Fırını önceden 180°C'ye ısıtın. Hindinin her tarafını bir rosto kabı içerisinde tereyağı ile kısa bir süre kızartın. Ardından bir pasta fırçası kullanarak hindiyi sos ile kaplayın ve eti 30 dakika fırında tutun; arada üstüne tekrar sos dökün. Pişip pişmediğini anlamak için ete kürdan batırın. Kürdan kolayca batıyorsa et pişmiş demektir. Rostoyu keserken dağılmaması için 5 dakika soğumaya bırakın.
Beslenme tavsiyeleri
Daha büyük bir hindi ile rosto yaptığınızda pişme süresi daha uzun olacaktır. Eti sosladıktan hemen sonra fırına yerleştirin ve şu kurula göre pişirin: Bir kilo hindi eti başına pişirme süresi 1 saattir. Eti lezzetli ve sulu tutmak için üstüne çemensiz pastırma şeritleri koyun ve etin tamamını alüminyum folyo ile sarın. Lezzetli, çıtır çıtır bir deri elde etmek için folyoyu pişme süresinin bitimine yaklaşık 45 dakika kala çıkarın, ete kendi suyu ile bal sürün ve fırın sıcaklığını 200°C'ye çıkarın.