Tarifleri

Malzemeler (10 Porsiyon)

  • 125 g bal
  • 125 g şeker
  • 50 ml krema (30 % yağ oranı)
  • 225 g un
  • 10 g toz kakao
  • 50 g kedi dili
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı zencefil

Beslenme değeri (porsiyon başı)

Kalori207 kcal
Yağ2 g
Sodyum56 mg
Karbonhidrat43 g
Protein3 g
Fosfor67 mg
Potasyum98 mg
Sıvı içeriği10 ml

Yapılışı

Balı, şeker ve kremayla birlikte kaynatıp soğumaya bırakın. Kedi dillerini ince ince rendeleyin ve geri kalan malzemelerle birlikte yoğurun. Sonra pişen kremayı ilave edin ve pütürsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Kurabiye kalıpları kullanarak isteğiniz şekli verin ve önceden ısıtılmış fırında 180°C sıcaklıkta 15 dakika pişirin.